Kategorije
    45-dnevna garancija zadovoljstva
    Brezplačna dostava za vsa naročila nad 100€

    Potek nakupa v spletni trgovini

    Navodila za uporabo spletne trgovine


    Dobrodošli v spletni trgovini Sgermobil.si. 

    Da bi bil nakup kar se da preprost in učinkovit, smo za vas pripravili navodila, ki vam naj pomagajo pri brskanju in nakupu artiklov v naši trgovini.

     

    Izbiranje artiklov

    Seznami artiklov so pregledno ločeni po kategorijah in jih je mogoče sortirati glede na ceno in naziv, prikažejo pa se lahko naraščujoče in padajoče.
    Za lažje iskanje želenih artiklov uporabite iskalnik v katerega vnesete ključne besede vašega iskanja, iskalnik pa vam zadetke prikaže glede na kategorije v katerih se ta artikel pojavlja.


     

    Kriteriji za izločanje - filtriranje iskalnih rezultatov

    Ker so določene kategorije artiklov precej obširne, vam priporočamo, da si iskalne rezultate zožate s pomočjo iskalnih filtrov v posamezni kategoriji. V filtrih označite karakteristike artiklov, ki vas zanimajo. Vsebina prikaza artiklov v tej kategoriji se bo samodejno spreminjala glede na vaše iskalne parametre.
    V prvem vidnem polju so prikazani najbolj pogosti iskalni kriteriji. Za bolj obširna iskanja uporabite dodatne filtre v padajočem meniju.


     

    Ogled artikla

    Ko najdete pravi artikel, ga odprete s klikom na njegov naziv ali sliko in prikaže se vam njegova predstavitvena stran.

    Pri dodatni opremi boste našli tudi seznam kompatibilnosti, kjer bodo izpisani artikli, ki so povezani (kompatibilni) z gledanim artiklom (primer: pri ogledu polnilca za Samsung, boste na spodnjem seznamu videli vse Samsung telefone, ki lahko uporabljajo ta tip polnilca).

    Zraven slike se v zelenem krogu nahaja cena produkta, ki je lahko v akciji,  zato je deljena na “Redno ceno” in “Spletno ceno”. V tem primeru je poleg cene prikazan tudi popust v %. Vse cene na spletni strani vsebujejo predpisan DDV.

    Pod artiklom je prikazana razpoložljivost gledanega artikla (Na zalogi / Na zalogi pri dobavitelju). Artikli, ki niso na zalogi so prav tako dobavljivi, zato jih s klikom na “Dodaj v košarico” lahko naročite prav tako kot tiste, ki jih imamo na zalogi.
    Če je zaloga artikla označena kot Na zalogi pri dobavitelju, pomeni, da je po zadnjih podatkih dobavljiv s strani dobavitelja. V tem primeru je dobavni rok 3-5 delovnih dni, oz. če je drugače, vas o tem obvestimo na enega od vaših kontaktnih podatkov.

    Pod osnovno predstavitveno stranjo najdete tehnične podatke in splošno predstavitev glavnih lastnosti izbranega artikla.

    Pod gumbom dodaj v košarico boste zasledili tudi povezavo “Primerjaj artikel” s simbolično ikono v kateri se nahaja znak plus. S klikom nanjo boste artikel dodali na seznam primerjav.
     

    Specifikacije artikla

    Specifikacije artikla so natančne tabele podatkov, ki točno opisujejo artikel v vseh znanih karakteristikah (zaslon, strojna oprema, operacijski sistem, funkcionalnosti…).
    Napisane so specifikacije, ki so dostopne s strani proizvajalca naprave ali na specializiranih tehničnih spletnih straneh, ki prikazujejo to tehnično opremo.

    Za vse dodatne informacije, ki jih v tabeli niste našli, smo vam na voljo na telefonski številki 051 651 651 ali narocila@sgermobil.si, kamor nas lahko pokličete oz. pišete in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.
     

    Izbor artiklov za primerjavo

    Artikle, ki so vam zanimivi, lahko zelo preprosto dodate v ožji izbor za kasnejšo primerjavo z artikli, ki vas zanimajo.

    Ko ste na strani za ogled artikla pa ga primerjate s klikom na “Primerjaj artikel”.
    Na seznam primerjav lahko dodate do 4 artikle sorodne kategorije (primer: Samsung Galaxy S8 in Huawei P10).

    Primerjati pa ne morete recimo Bluetooth slušalke in mobilnega telefona, saj nimata sorodnih karakteristik. Če boste dodali na primerjalni seznam dva neprimerljiva artikla vas bo seznam opozoril. Prav tako vas bo opozoril, če boste želeli primerjati več kot 4 artikle.    Attikel lahko kadarkoli odstranite iz primerjalnega prikaza s klikom na znak X.
     

    Primerjalne tabele - primerjava artiklov

    Ko ustvarite seznam do 4 artiklov, ki bi jih želeli med seboj primerjati, kliknite na gumb “Primerjaj!”, ki se nahaja poleg seznama in odprla se vam bo stran, kjer bodo vaši izbrani artikli postavljeni drug ob drugem tako, da bodo v isti vrstici prikazane enake karakteristike telefona. Tako lahko na enostaven in pregleden način izberete artikel, ki vam najbolj ustreza.
     

    Dodajanje artiklov v košarico

    Artikle dodate v vašo košarico z gumbom na tri različne načine:

    - klik na gumb “V KOŠARICO” na predstavitvi artikla
    - klik na gumb “V KOŠARICO” na seznamih artiklov
    - na dnu primerjalne tabele s klikom na gumb ''V KOŠARICO''

    Ko artikel dodate v košarico, vas spletna trgovina postavi v vašo košarico, kjer je prikazan preprost pregled dodanih artiklov, ki jim lahko spreminjate količino ali jih odstranite iz košarice.

    Vsebino košarice lahko med brskanjem pregledate s klikom na gumb ''Moja košarica'' na vrhu strani:


     

    Oddaja naročila

    Postopek za oddajo vaših osebnih podatkov smo povsem poenostavili in vse podatke, ki jih potrebujemo, lahko vnesete na eni strani:

    Nakup lahko opravite kot Gost ali kot Registrirani uporabnik.

    Če želite nakup opraviti kot Gost, izpolnite zahtevana polja. Vaši podatki se ne bodo shranili in pri vašem naslednjem nakupu jih boste morali ponovno vnašati.

    Če želite nakup opraviti kot Registrirani uporabnik, označite polje ''Ustvarite si račun'' in prikazala se bosta nova polja za Uporabniško ime in Geslo. Določite si ime in geslo ter ju shranite. S temi podatki se ob naslednjem obisku prijavite v spletno trgovino in podatkov za dostavo ne rabite več vnašati. Prav tako lahko na ta način spremljate status vašega naročila, zgodovino vaših naročil ipd., zato vam svetujemo, da se registrirate.


    Dostava

    V postopku oddaje vaših podatkov morate določiti tudi naslov želene dostave.
    - Če želite, da vam blago dostavimo na enak naslov, kot je bil vnešen pri registraciji, označite polje Naslov plačnika.
    - Če želite, da vam blago dostavimo na drug naslov, označite Želim dostavo na drug naslov in v polja vnesite nove podatke za dostavo.
    - Če želite blago prevzeti osebno v eni od naši poslovalnic, označite polje Osebni prevzem ter iz seznama določite, kje želite blago osebno prevzeti.

    Plačilo

    Plačilo za naročeno blago lahko izvedete na 3 načine:

    PREDRAČUN: pri izbiri tega načina boste pri odddaji naročila na vaš e-mail prejeli potrditveno sporočilo o oddaji naročila. Priložena bo tudi predloga za pravilno izpolnitev UPN obrazca. Če plačujete preko spleta, za plačilo uporabite tiste podatke, ki so navedeni v nogi tega predračuna in na UPN. Blago bomo odposlali, ko bo nakazilo vidno na našem TRR.

    PO POVZETJU: Če želite za blago plačati ob dostavi na vašem naslovu ali dvigu na Pošti Slovenije, izberite način Po povzetju. V tem primeru vas bo Pošta Slovenije bremenila za znesek vplačnine, ki trenutno znaša 1.05€ za zneske do 98.00€, 1.07% za zneske med 98.00€ in 501.00€ ter 5.36€ za zneske nad 501.00€. Blago, ki je na zalogi bomo odposlali takoj.

    PLAČILNA KARTICA: plačilo nakupa s plačilno kartico. Izberite to možnost in preusmerjeni boste na novo podstran, kjer vnesite zahtevane podatke iz vaše plačilne kartice. Blago bomo odposlali, ko bo vaš nakup uspešno izveden.

    KUPON: V primeru, da imate KUPON za nakup na spletni trgovini Sgermobil.si, ga lahko na tem mestu vnesete in kupnina se vam bo znižala za znesek ugodnosti, ki jo prinaša Kupon.
     

    Urejanje osebnih nastavitev

    Ko ste prijavljeni v sistem s svojim uporabniškim imenom in geslom lahko spreminjate svoje nastavitve, ki bodo veljale pri vseh naslednjih nakupih in vam jih ne bo potrebno vedno ponovno popravljati. 
    Prav tako imate na voljo spremembo gesla. Obvestilo o novem geslu prejmete preko e-pošte.
     

    Dodatne informacije

    Za vse dodatne informacije se obrnite na naš e-poštni naslov narocila@sgermobil.si ali pa pokličite naše svetovalce na telefonsko številko 051 651 651. Z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.