051 651 651, is.libomregs@alicoran Delovni čas: (09:00 - 21:00)
45-dnevna garancija zadovoljstva Nakup brez tveganja. Če ugotovite, da vam artikel, ki ste ga naročili v spletni trgovini ne ustreza, vam bomo kupnino brez vprašanja povrnili. Več o vračilu blaga si lahko preberete v Splošnih pogojih poslovanja.
Brezplačna dostava za vsa naročila nad 200 € Pri naročilu artiklov, ki presegajo skupno vrednost 200€, vam bomo le te poslali brez stroškov poštnine. Pakete dostavlja Pošta Slovenije.

Premikanje mej mogočega - Samsungov nov 200MP senzor za kamero

Premikanje mej mogočega - Samsungov nov 200MP senzor za kamero

Ste že slišali, da je Samsung uradno predstavil novi revolucionarni senzor kamere z 200 MP? O tem se je že nekaj časa govorilo, zato je bilo le vprašanje časa, kdaj bo inovacija tudi uradno potrjena. Kljub temu, da so pri Samsungu 200 MP senzor že uradno predstavili pa še vedno ni znano, kateri mobitel se bo lahko pohvalil s prvim.

 

Samsungov zadnji 200MP senzor, imenovan ISOCELL HP3, je bistveno manjši od starega HP1. Ugibanja, da bo ta novi senzor možno uporabljati na prihajajočem mobilnem telefonu Galaxy S23 Ultra, so še vedno v zraku.

 

Senzor Isocell HP3 je opremljen z najmanjšimi slikovnimi pikami v industriji

 

Senzor z 200 milijoni slikovnih pik, imenovan Samsung Isocell HP3, je opremljen z najmanjšimi posameznimi slikovnimi pikami v industriji, kar obljublja mini revolucijo. Od 200 milijonov slikovnih pik ima vsaka od teh fizično velikost 0,56 mikrometrov, namesto 0,64 mikrometrov prejšnjih HP2 in HP1.

 

Tisti, ki jih zanima fotografija, boste sicer vedeli, da obstajajo različne težave, ki se pojavijo ob zmanjševanju slikovnih pik. Zelo majhna slikovna pika namreč prejme manj svetlobe, kar ima za posledico slabše delovanje senzorja pri šibki svetlobi. A tudi za to obstaja rešitev: združevanje več slikovnih pik v eno.

 

Senzor 200MP ima večjo absorpcijo svetlobe

 

Med samim delovanjem lahko senzor absorbira več svetlobe, kar pomeni fotografije z boljšim kontrastom, ki ujamejo vsako podrobnost. Prav tako lahko novi senzor z ločljivostjo 200 MP snema videoposnetke pri 8K, 30FPS in 4K, 120FPS. Poleg vsega pa senzor podpira tudi tehnologijo samodejnega ostrenja Super QPD, ki bo uporabnike zagotovo navduševala.

 

O tem, ali bo senzor Isocell HP3 z 200 MP prisoten že na mobilnem telefonu Galaxy S23 Ultra, lahko samo ugibamo, a očitna pomankljivost, ki bi lahko zavirala enostavno implementacijo, bi lahko bila ta, da senzor tako visoke ločljivosti zahteva veliko obdelave za vsako fotografijo. Če spremljate kamere Galaxy, verjetno že veste, da je pri zajemanju fotografij, določena zamuda prisotna tudi pri trenutnem 108 MP senzorju, zato bo najverjetneje trajalo nekaj časa, da Samsung natančno prilagodi in optimizira obdelavo fotografij še višjih ločljivosti.

 

Bo Samsung senzor 200MP postavil na trg?

 

Trenutno natančnih informacij, kdaj bomo videli senzor 200MP na pametnih telefonih, še ni, niti ne vemo, kdaj ga lahko pričakujemo. Zavedati pa se moramo, da se inovativna tehnologija razvija s svetlobno hitrostjo. Včasih se stvari zgodijo kar prek noči, zato ne zapiramo možnosti, da bodo pametni telefoni kaj kmalu še pametnejši.

Oddajte svoj komentar
Filtri
Sort
display