051 651 651, is.libomregs@alicoran Delovni čas: (09:00 - 21:00)
45-dnevna garancija zadovoljstva Nakup brez tveganja. Če ugotovite, da vam artikel, ki ste ga naročili v spletni trgovini ne ustreza, vam bomo kupnino brez vprašanja povrnili. Več o vračilu blaga si lahko preberete v Splošnih pogojih poslovanja.
Brezplačna dostava za vsa naročila nad 200 € Pri naročilu artiklov, ki presegajo skupno vrednost 200€, vam bomo le te poslali brez stroškov poštnine. Pakete dostavlja Pošta Slovenije.

Kje in kako lahko zavarujem svojo novo mobilno napravo?

Kje in kako lahko zavarujem svojo novo mobilno napravo?

Zaradi pogoste uporabe so naši mobilni telefoni v veliki nevarnosti, da se poškodujejo. Ker pa marsikdo zanje odšteje veliko denarja, je pametno razmisliti o zavarovanju teh vedno bolj zmogljivih naprav. Kje in kako to storiti, boste izvedeli v nadaljevanju. 

 

Zakaj zavarovati mobilni telefon?

Več kot očitno je, da je mobilni telefon postal naš vsakodnevni spremljevalec doma, v službi ter pri športnih in drugih aktivnostih. Zato je vedno večje tveganje, da se poškoduje. Med najpogostejšimi poškodbami telefonov so zlomljeno steklo, politje s tekočino, padec telefona po stopnicah in celo padec telefona v straniščno školjko.

Tudi izbira telefona močno vpliva na odločitev, ali zavarovati telefon ali ne. Zmogljivejši modeli lahko pomenijo precejšen izdatek, zato je proti določenim nevarnostim, kot so tatvine in poškodbe, še posebej priporočljivo skleniti zavarovanje mobilnega telefona.

 

Kaj pokriva zavarovanje mobilnega telefona?

Za mobilne telefone lahko sklenete 1 ali 2-letno zavarovanje. Ob nakupu je zavarovalna vsota enaka prodajni ceni mobilnega telefona. Nato pa se vsak naslednji mesec zavarovalna vrednost zniža za 2 % cene novega mobilnega telefona. 

Zavarovanje mobilnega telefona krije vsako nenamerno poškodovanje (vključno z okvaro) ali uničenje telefona. Prav tako pa zavarovanje krije tudi odtujitev telefona kot posledica vlomske tatvine ali ropa. Zavarovalno kritje velja na območju celega sveta, pri čemer se vse storitve povezane s popravilom lahko nudijo izključno v Sloveniji.

Predmet zavarovanja niso površinske poškodbe, ki so nastale zaradi praskanja, strganja ali drgnjenja, in druge estetske napake v videzu mobilnega telefona. Prav tako pa tovrstna zavarovanja ne krijejo poškodbe, ki so nastale zaradi namernih dejanj zavarovanca, nepooblaščenih posegov v strojno opremo ali naravnih nesreč in ekstremnih pojavov.

 

Kako skleniti zavarovanje za mobilni telefon?

Zavarovanje za telefon lahko sklenete pri katerikoli zavarovalnici, ki ponuja tovrstne zavarovalne produkte. Običajno vam zavarovalnice omogočajo sklepanje zavarovanja kar preko spleta, a bodite pozorni na to, da ga sklenete pred nakupom nove naprave, oz. v 24 urah od nakupa (odvisno od zavarovalnic). Ob sklepanju zavarovanja morate priložiti račun, saj je od njegove vrednosti odvisna zavarovalna premija.

 

Kje skleniti zavarovanje za mobilni telefon?

Ugotovili smo, da je ogromno tehtnih razlogov, zakaj se splača zavarovati mobilni telefon. Prav tako pa je tudi veliko različnih možnosti, kako to storiti. Za konec torej ostane le še vprašanje, kje zavarovati svojo mobilno napravo.

Pri Sgermobilu vam ob nakupu mobilnega telefona ponujamo možnost zavarovanja pri Zavarovalnici Triglav – tudi prek spleta (Več o zavarovanju pri zavarovalnici Triglav). S tem vam omogočamo, da boste dobro pripravljeni na vse nepredvidljive dogodke in da bo uporaba mobilnega telefona še bolj varna in brezskrbna. Tudi zato je Sgermobil najlažja pot do novega telefona.

Nakupujte pri Sgermobilu in bodite popolnoma brez skrbi glede svojega novega mobilnega telefona.

Oddajte svoj komentar
Filtri
Sort
display