051 651 651, is.libomregs@alicoran Delovni čas: (09:00 - 21:00)
45-dnevna garancija zadovoljstva Nakup brez tveganja. Če ugotovite, da vam artikel, ki ste ga naročili v spletni trgovini ne ustreza, vam bomo kupnino brez vprašanja povrnili. Več o vračilu blaga si lahko preberete v Splošnih pogojih poslovanja.
Brezplačna dostava za vsa naročila nad 200 € Pri naročilu artiklov, ki presegajo skupno vrednost 200€, vam bomo le te poslali brez stroškov poštnine. Pakete dostavlja Pošta Slovenije.

KDAJ SI NAZADNJE RAZKUŽIL SVOJ MOBILNI TELEFON?

Ali si vedel? Koronavirus lahko na vašem telefonu preživi do 9 dni.


 

Pozdravljen uporabnik mobilnega telefona.

80% verjetnost je, da sedaj te vrstice bereš iz zaslona mobilnega telefona. Če ne, pa ga imaš zagotovo nekje v bližini, na dosegu roke. Če je temu tako, priporočamo, da pazljivo bereš naprej.

 


Si v službi, šoli, faksu ali pa nekje, kjer si v stiku z drugimi, potencialno okuženimi ljudmi ali predmeti oz. površinami. Ker se na vsakem koraku svetujejo in priporočajo higienski ukrepi, si po vsakem obisku sanitarij, vsakega stika s kljuko, rokovanju itd., takoj umiješ in nato še razkužiš roke.

 

 
Bravo, tako je tudi pravilno!

 

Trenutno veliko časa vsi skupaj posvečamo predvsem higijeni rok, kajne?

 

Sedaj pa se vprašaj: kdaj in koliko krat v tvojem dnevu si v rokah imel mobilni telefon - ki pa ga nisi očistil niti enkrat! Se sploh spomniš, kdaj si ga nazadnje očistil, oziroma: ali si ga sploh že kdaj očistil, kaj šele razkužil?Kaj ima moj telefon s koronavirusom?
 

Vsakič, ko se dotakneš svojega mobilnega telefona, da pregledaš novice o širjenju koronavirusa, imej v mislih sledeče: virusi in bakterije lahko na materialih kot so steklo, kovina ali plastika gostijo do 9 dni!

 

  • In iz česa je sestavljen tvoj telefon?
  • In kako ga uporabljaš?
  • Najprej drsiš po njem z 'umazanimi' prsti, potem pa ga prisloniš kam?

Prav vse odgovore na zgornja vprašanja poznaš, kajne?

In o čem poslušamo zadnje dni? Ne dotikajte se obraza z rokami. Razumeš kam merimo?

Po tej logiki: kaj ti pomaga dosledno razkuževanje rok in delovnih površin, ko pa boš potencialno okužen telefon v roke prijel in prislonil k obrazu znova in znova?

 

Možnosti za prenos virusa je neskončno, zato ti priporočamo redno čiščenje in razkuževanje telefona.

 

In kako je to najbolje narediti?


Lahko ga za nekaj minut namočiš v razkužilo. To bo zagotovo delovalo in bo uničilo prav vse bakterije – zelo verjetno pa tudi tvoj telefon. Zato tak način ne pride v poštev, sploh pa, če tvoj telefon ni odporen na tekočine. Ali pa imaš poškodovan zaslon, skozi katerega bi lahko vstopila tekočina.


Priporočamo sledeče:


Celoten telefon obriši s čisto krpo, ki jo poškropiš z razkužilom, istim, kot ga že uporabljaš za razkuževanje rok (najbolje na osnovi alkohola, saj lahko določena razkužila vsebujejo snovi, ki lahko reagirajo z materialom telefona). Telefon torej obrišeš z vlažno krpo in ne škropiš razkužila direktno na telefon.
Prav tako ne uporabljaj razredčil, belil ali raznih sprejev, čeprav je na njih deklaracija, da deluje protibakterijsko. Kot rečeno, te snovi lahko poškodujejo površino telefona.

 

Telefon lahko obrišeš tudi z mokrimi antibakterijskimi robčki. Če so posebej vlažni pazi, da jih ne stiskaš preveč, da iztisnjena tekočina iz njih ne zaide v zvočnike, mikrofone ali druge odprtine telefona.
 

 

Čiščenje zaščitne opreme je tudi pomembno

 

Prav tako  ne pozabi na snemljivo zaščitno opremo kot so preklopne torbice in silikonski ovitki.
Večina silikonskih ovitkov ne reagira z alkoholnimi sredstvi, poleg tega pa jih lahko brez skrbi izdatno opereš pod vodo z milom in nato še poškropiš in obrišeš z razkužilnim sredstvom.
 

Nekoliko pazljivejši moraš biti pri silikonskih ovitkih s potiskom ali raznimi dodatki, saj na te alkoholna raztopina lahko vpliva.
 

Pranje pod vodo ne pride v poštev za preklopne torbice. Platnice teh so običajno izdelane iz kartona in že majhna razpoka ali odprtina bi omogočila stik tekočine s kartonom, kar ne bi bilo dobro. Za preklopne torbice priporočamo enako obravnavo kot za čiščenje telefona.
Uporabi vlažno krpo z razkužilnim sredstvom.
 

 

Dodatna oprema

 

Ne pozabi niti na dodatno opremo, ki jo uporabljaš skupaj s telefonom: slušalke (žične ali brezžične), polnilce (žične ali indukcijske), selfie palice ipd.
 

Očisti in razkuži tudi pametne ure in zapestnice, ki jih prav tako uporabljaš vsak dan in se jih dotikaš vsaj toliko kot samega telefona. Široki gumijasti pasovi pod katerimi se zadržuje vlaga, okorni gumbi in vrtljiva ohišja so odlično gojišče za bakterije in viruse.

 

A skoraj vse pametne ure so odporne na vodo, tako da jih lahko operemo z milom pod tekočo vodo, kar zelo olajša pogosto čiščenje.
 

 

To svetuj tudi svojim bližnjim

 

Redno čiščenje telefona, vaše pametne ure in slušalk samo po sebi najverjetneje ne bo zajezilo širjenje koronavirusa (ali drugih virusov), bo pa zagotovo pomagalo pri preprečevanju okužbe po tej poti, ki je, če malo razmislimo, kar precej verjetna.

 

Nenazadnje je telefon postal predmet, ki ga ima tako rekoč vsak in ga vsakodnevno pogosto uporablja. A na čiščenje le tega pomislijo le redki.

 

Vzami torej v roke telefon in ga očisti - razkuži. Kar zdaj! In to ponavljaj vsak dan, sploh pa, ko se vrneš iz lokacij, kjer bi lahko tvoj telefon 'pobral' kakšen nadležen virus. Zagotovo imaš razkužilo trenutno na dosegu roke. To ne velja samo za tvoj telefon, na to opomni tudi starše, otroke, prijatelje...


Ostani zdrav!
 

To ti želi ekipa Sgermobil.si

Oddajte svoj komentar
Filtri
Sort
display