051 651 651, is.libomregs@alicoran Delovni čas: (09:00 - 21:00)
45-dnevna garancija zadovoljstva Nakup brez tveganja. Če ugotovite, da vam artikel, ki ste ga naročili v spletni trgovini ne ustreza, vam bomo kupnino brez vprašanja povrnili. Več o vračilu blaga si lahko preberete v Splošnih pogojih poslovanja.
Brezplačna dostava za vsa naročila nad 200 € Pri naročilu artiklov, ki presegajo skupno vrednost 200€, vam bomo le te poslali brez stroškov poštnine. Pakete dostavlja Pošta Slovenije.

Digitalni Bon 2022

Kaj je digitalni bon?

Digitalni bon '22 je dobroimetje v informacijskem sistemu Finančne uprave, ki ga lahko unovčite za nakup računalniške opreme. Zanj ni potrebno zaprositi in ne prejmete ga v fizični obliki. Namen digitalnega bona je spodbujanje digitalne vključenosti. Vrednost digitalnega bona je ’22 je 150€

 

Kdo so upravičenci?

Do digitalnega bona ’22 ste upravičeni, če ste 12. marca 2022 imeli stalno prebivališče v Republiki Sloveniji in ste bili takrat:

 • šoloobvezen otrok, vpisan v 7., 8. ali 9. razred,

 • dijak srednje šole,

 • študent višje šole po predpisih o višjem strokovnem izobraževanju,

 • študent študijskega programa prve, druge ali tretje stopnje po predpisih o visokem šolstvu ali

 • stari 55 let ali več in se boste udeležili izobraževanja na področju digitalne pismenosti, subvencioniranega po Zakonu o spodbujanju digitalne vključenosti.

 

Za kaj lahko izkoristite digitalni bon na spletni strani sgermobil.si in v poslovalnicah Sgermobil.

Digitalne bone ’22 boste upravičenci lahko koristili od 15. junija do 30. novembra 2022. Na spletni strani sgermobil.si lahko digitalni bon koristite za nakup artikla iz kategorije po spodnjem seznamu. Artikle na spletni strani najdete združene v kategoriji: sgermobil.si/digitalni-bon-2022

 1. računalniškega zaslona,

 2. tipkovnice in miške,

 3. slušalk z mikrofonom,

 4. zunanje pomnilniške enote,

 5. tabličnega računalnika

 

Ali lahko združimo digitalne bone?

Šolajoči učenci v zadnji triadi osnovne šole, srednješolci in študenti lahko s šolajočimi brati, sestrami, polbrati in polsestrami digitalne bone '22 združijo in jih koristijo za skupni nakup. Za združitev bonov je treba izpolniti izjavo o združitvi digitalnih bonov, ki se jo predloži ob koriščenju digitalnega bona '22 skupaj z izjavo o unovčitvi digitalnega bona.  

Starši z otroki, babice in dedki z vnuki digitalnih bonov '22 ne morejo združevati.

 

Obrazci


Izjava o unovčitvi digitalnega bona 22
 
Izjava o združitvi digitalnih bonov 22
Vloga za priznanje statusa upravičenca do digitalnega bona 22 šolajoči v tujini 

 

Kakšen bo postopek unovčevanja digitalnih bonov v trgovini, ali se postopek pri nakupu preko spleta razlikuje?

Ko bo kupec izbral blago, bo pristopil do prodajalca in mu povedal, da bi zanj rad unovčil digitalni bon. Pri tem bo prodajalcu predal Izjavo o unovčitvi digitalnega bona '22. Prodajalec bo najprej preveril identiteto upravičenca, in sicer z izjavo o unovčitvi in vpisom EMŠO in davčne številke, v primeru nakupa v poslovalnici tudi z osebno izkaznico, potnim listom ali dovoljenjem za stalno prebivanje. Prodajalec z vpisom podatkov v informacijski sistem FURS pridobi podatek ali je kupec upravičenec do bona in kolikšno je razpoložljivo dobroimetje. Če upravičenci bone združujejo (bratje, sestre, polbratje in polsestre, ki so učenci zadnje triade OŠ, dijaki ali študentje) je potrebno izpolniti in predložiti še Izjavo o združitvi digitalnih bonov '22.

Tudi v spletni trgovini je postopek podoben. Upravičenec bo ob nakupu, ponudniku blaga posredoval podpisano izjavo o unovčitvi bona, oz. jo naložil v kolikor spletni ponudnik omogoči dodajanje priponk pri postopku nakupa. Enako velja za izjavo o združitvi digitalnih bonov.

 

Postopek vnovčitve v primeru nakupa preko spletne trgovine Sgermobil.si

Artikel dodajte v košarico kot običajno in vnesite zahtevane osebne podatke, ki jih potrebujemo za obdelavo naročila.
Pri postopku 2. NAČIN DOSTAVE izberite želeno obliko dostave – na vaš naslov ali prevzem v izbrani poslovalnici Sgermobil.

 

Spodnji opis postopka velja za DOSTAVA NA IZBRANI NASLOV:

V koraku ''4. NAČIN PLAČILA'' izberite opcijo: DIGITALNI BON '22 in zaključite postopek s klikom na gumb ODDAJTE NAROČILO.

 

Ko oddate naročilo, nam na narocila@sgermobil.si pošljite ustrezen izpolnjen obrazec:


Izjava o unovčitvi digitalnega bona 22
 
Izjava o združitvi digitalnih bonov 22
Vloga za priznanje statusa upravičenca do digitalnega bona 22 šolajoči v tujini 

 

Ko preverimo znesek, ki ga imate na voljo, boste nastalo razliko poravnali z plačilom po povzetju (v kolikor je ta višji od zneska digitalnega bona).

 

Vaše naročilo bo v obdelavo poslano po prejetju pravilno izpolnjene izjave. Izjavo je potrebno poslati v roku 72 ur od oddaje naročila, v nasprotnem primeru bo vaše naročilo preklicano.

 

Če v postopku 2. NAČIN DOSTAVE izberete prevzem v eni izmed Sgermobil poslovalnic boste, ko bo naročilo pripravljeno na prevzem v poslovalnici, prejeli obvestilo, da ga lahko tam prevzamete.


Vse potrebne postopke za vnovčenje digitalnega bona boste uredili v poslovalnici.
V tem primeru s seboj potrebujete sledeče dokumente:

 • osebno izkaznico,
 • potni list,
 • dovoljenje za stalno prebivanje, EMŠO in davčno številko.
Filtri
Sort
display