051 651 651, is.libomregs@alicoran Delovni čas: (09:00 - 21:00)
45-dnevna garancija zadovoljstva Nakup brez tveganja. Če ugotovite, da vam artikel, ki ste ga naročili v spletni trgovini ne ustreza, vam bomo kupnino brez vprašanja povrnili. Več o vračilu blaga si lahko preberete v Splošnih pogojih poslovanja.
Brezplačna dostava za vsa naročila nad 200 € Pri naročilu artiklov, ki presegajo skupno vrednost 200€, vam bomo le te poslali brez stroškov poštnine. Pakete dostavlja Pošta Slovenije.

Apple nam bo kmalu omogočil popravilo aparatov kar na domu

Apple nam bo kmalu omogočil popravilo aparatov kar na domu

Apple velja za podjetje, ki svojim uporabnikom najbolj otežuje popravilo svojih naprav v lastni režiji. Svoja orodja, nadomestne dele in podrobna servisna navodila posreduje le uradnim servisnim delavnicam in pričakovano so tovrstni posegi običajno zelo dragi. A se nam na tem področju v prihodnje obetajo spremembe.

 

Marsikateri proizvajalec elektronskih in drugih naprav svojim kupcem odreka pravico do samostojnega popravljanja v primeru okvare. Vsi uporabniki Appla zagotovo dobro vedo, kakšne težave lahko nastanejo v primeru okvare iPhonovega zaslona ali baterije. Vendar Apple ni glavni krivec za to, da se na drugi strani Atlantika bije prava bitka za sprejem zakona, ki bi zapovedal možnost popravljanja naprav zunaj uradnih servisov in zgolj z uradnimi nadomestnimi deli.

 

V borbi med proizvajalci in kupci do enostavne popravljivosti izdelkov, je Apple prepoznal, da mora stopiti korak naprej v smeri proti svojim kupcem. Napovedal je, da bo v prihodnje svojim uporabnikom omogočil tako nakup rezervnih delov in orodij, kot tudi podrobnih navodil za popravilo aparatov kar na svojem domu.

 

Vendar pa bomo morali uporabniki Applovih telefonov v Evropi na omenjen preobrat še nekoliko počakati. Apple bo nadomestne dele za servis v domači delavnici sprva dobavljal le svojim uporabnikom v Združenih državah Amerike, nato pa bo svojo ponudbo postopoma širil tudi na druge države. Kdaj bo prišla na vrsti Slovenija, ne vemo. Glede na to, da podjetje v Sloveniji nima neposredne prisotnosti, pa je celo mogoče, da bomo iz tega programa samostojnega popravljanja celo izpadli.

 

Apple img 2

 

Prav tako je za pričakovati, da vsaj na začetku ne bo širokega nabora podprtih izdelkov in delov zanje. Uporabniki zato lahko sprva pričakujejo zgolj baterije, zaslone in fotografske sklope za iPhone 12 in 13. Šele kasneje naj bi prišle na vrsto tudi druge naprave, kot so na primer računalniki z Applovimi lastnimi procesorji M1.

 

Zavedati pa se je potrebno, da bodo zagotovo vsi nadomestni deli dragi. Lahko se zgodi, da celo toliko, da bo marsikdo pred tem dvakrat premislil, ali se mu to izplača. Dobra novca ob vsem tem pa je, da bodo uporabniki pokvarjene dele lahko vrnili nazaj, zato da se bodo uporabili za reciklažo, popravilo ali ponovno uporabo, Apple pa jim bo za to povrnil nekaj denarja.

 

Takšen sistem popravljanja elektronskih naprav v domači delavnici je vsekakor dobro zastavljen in bi se ga morali proizvajalci pogosteje posluževati. Res pa je, da bo pri uporabnikih zaživel le, če bodo cene poštene.

 
Oddajte svoj komentar
Filtri
Sort
display